250 000 megtett kilométer 17 országban, 270 elégedett ügyfél, 1816 sikeres rendezvény – pusztán a számok nyelvén ez volt 2019 a Visual Europe Group számára. Beszédes, lenyűgöző számok – mégsem adják vissza teljesen azt a rengeteg emléket, amelyet ez az év hozott számunkra. Egész évben az ügyfélélményért dolgozunk – lássuk, nekünk melyek voltak 2019 meghatározó pillanatai!

Egy új év kezdete mindig jó alkalom arra, hogy számvetést készítsünk az elmúlt esztendő eredményeiről, és kitűzzük magunk elé a közeljövő céljait.

Fúzió és rekordok

Számunkra az év legnagyobb hatású eseménye a Visual Europe Group rendezvénytechnikai üzletágának és a Leon Group AV technikai üzletágának egyesülése volt, melyet szeptemberben jelentettünk be. A fúziónak köszönhetően létrejött rendezvénytechnikai cég, a Visual Europe Production stabil hátterének, tőkeerejének és egyesített szaktudásának köszönhetően nemzetközi viszonylatban is innovatív, versenyképes, megbízható szereplője a piacnak.

Ezt máris számos projekttel igazolta: a Sziget Fesztivál, a Balaton Sound, a Női Kézilabda Final4 vagy éppen rangos hazai és nemzetközi konferenciák audiovizuális partnereként, technikai megvalósítójaként kiemelkedő események sikeres megvalósításához járult hozzá. Külön említést érdemel a 2019-ben 10. születésnapját ünneplő HAVASI Symphonic, amelyet világszerte 500 000 ember látott már. Egyedülálló magyar siker, hogy a produkció a világ legfontosabb koncerthelyszíneit tölti meg, New York-tól Sydney-ig, vagy épp a londoni Wembley Arénáig. Ez jelenleg Magyarország egyetlen olyan show-ja, amely teljes egészében bárhol ugyanígy felépíthető, bárhová elszállítható – mi pedig rendkívül büszkén utaztatjuk és építjük fel a produkció hang-, fény- és vizuáltechnikáját szerte a világban.

 

Rangos rendezvények

Szintén az év vége emlékezetes sikere, hogy a budapesti Advent Bazilika lett Európa legszebb karácsonyi vására, minden eddigi szavazási rekordot megdöntve. Büszkék vagyunk, hogy évről évre mi készíthetjük a Bazilika homlokzatán megjelenő varázslatos, ünnepi fényfestést. A neoreneszánsz templom homlokzatát minden alkalommal élmény megfesteni – így volt ez az MVM Zenergia nyárbúcsúztató koncertjén is. Ugyanezen a helyszínen tartott emlékezetes előadást a világhírű pszichológus, Jordan B. Peterson. A Brain Bar jövőfesztivál audiovizuális és színpadtechnikai partnereként ez is meghatározó élmény volt.

A kongresszusok, konferenciák egész évben fontos események cégünk életében. 128 nm LED fallal, 13 nyelvre történő tolmácsolással igyekeztünk például a III. Demográfiai Csúcs rangos vendégeinek és fontos témájának megfelelő rendezvénytechnikai körítést varázsolni a Várkertben! Ugyanitt a Turizmus Summit 2019 vagy éppen a 22. Fashion Week is emlékezetes napokat hozott.

 

Emlékezetes sportsikerek

Sportvonatkozású sikerekben sem volt hiány: az International Swimming Leauge október 26-27-én meghódította Budapestet és a Duna Arénát. Megtiszteltetés volt a PRG helyi partnereként egy ilyen rangos nemzetközi úszóversenyen dolgozni!

Elkészült a régóta várt Gyarmati Dezső Uszoda, a budapesti második kerületiek és a pesthidegkútiak álma. A Máriaremetei úti létesítmény, amelybe LED eredményjelzőt, perimetert telepítettünk, nagyszabású úszó- és vízilabda-eseményeknek is helyszínéül szolgálhat a jövőben. Ugyancsak régi vágya volt a szegedieknek az új stadion: a 8000 fős Szent Gellért Fórum megfelel az UEFA legmagasabb, 4-es előírásainak, akár Bajnokok Ligája- és Európa Liga-selejtezők lebonyolítására is alkalmas. A multifunkcionális sportközpontban két, 37 négyzetméteres, nagy fényerejű kültéri LED eredményjelzőt, valamint 256 méter hosszú kültéri LED perimeter falat alakítottunk ki.

Ugyancsak oroszlánrészt vállaltunk a Diósgyőri VTK (DVTK) stadionja AV technikai kivitelezésében, amely 2019 elején elnyerte az év stadionja címet!

És ha már az elismeréseknél tartunk: az Ernst & Young irodaépülete Az Év Irodája díj esélyesei közé került. Az innovatív munkakörnyezethez – amely a fenntarthatóság és környezettudatosság jegyében került kialakításra – a technikai berendezéseket a Visual Europe Group szállította. Tárgyalótermi rendszerek tervezésében és telepítésében egyre több tapasztalatot gyűjthetünk: kitüntette cégünket bizalmával az E&Y mellett a Morgan Stanley, a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Lounge Irodaház is.

 

Díjnyertes okos otthonok

Két kategóriában is díjnyertes lett a Construction & Investment Journal (CIJ) Awards Hungary 2019 versenyén a budapesti BudaPart projekt is. A beruházás idén átadott épületei elnyerték a „Legjobb lakóingatlan fejlesztés” (Best Residential Development) díjat, valamint a zsűri által most először átadott, az összes fejlesztési kategória közül a legjobb projektnek értékelt, „Grand Prix” elismerést is. A Visual Europe Group azért rendkívül büszke ezekre a díjakra, mert a BudaPart 600 lakásába telepít okos otthon rendszert. A budapesti Kopaszi gátnál épülő új városnegyed a cégünk legnagyobb projektje jelenleg a smart home és smart building fejlesztések területén.

Mint látható, rendkívül eseménydús évet zártunk. Egy videóban is összefoglaltuk a legfontosabb pillanatokat, ITT megtekinthető.

Reméljük, 2020 is hasonlóan izgalmas kihívásokat tartogat! Valamennyi ügyfelünknek, partnerünknek és kollégánknak egészségben, békességben, sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk!

pályázatok
Update Cookie Preferences