Világszerte 500 000 ember látta már Havasi Balázs egyedülálló zongorashow-ját. A produkció a hétvégén ünnepelte fennállása 10. évfordulóját. Ez jelenleg Magyarország egyetlen olyan show-ja, amely teljes egészében bárhol ugyanígy felépíthető, bárhová elszállítható. A hang-, fény- és vizuáltechnikát biztosító Visual Europe Production jóvoltából most bepillanthatunk egy igazi nemzetközi show kulisszái mögé!

A világhírű zongorashow, a HAVASI Symphonic három teltházas koncerttel ünnepelte fennállása 10. évfordulóját a hétvégén a Papp László Budapest Sportarénában. Havasi Balázs, a virtuóz zongoraművész lélegzetelállító show-jára csak ezen a hétvégén mintegy 40 000 néző váltott jegyet. A HAVASI Symphonic köszöntötte 500 000-ik látogatóját is – egyedülálló magyar siker, hogy a produkció a világ legfontosabb koncerthelyszíneit tölti meg, New York-tól Sydney-ig.

Miért mondjuk, hogy magyar sikerről van szó? Elsősorban természetesen azért, mert Havasi Balázs világhírű zongoraművész és zeneszerző büszke magyarként varázsolja el publikumát szerte a világban, rengeteget merítve népzenei motívumainkból. De azt is rendkívül fontos megemlíteni, hogy a HAVASI Symphonic a tervezéstől a megvalósításig, 100 százalékban magyar produkció.

A hangzás és az egyedi látványvilág teljes egészében magyar technikára épül, még a külföldi koncerthelyszíneken is. A show hang-, fény- és vizuáltechnikáját biztosító Visual Europe Production rendkívül büszke erre, hiszen hazai csapat ritkán kap lehetőséget ilyen volumenű nemzetközi produkció megvalósítására Magyarország határain kívül” – fogalmaz Botond Szabolcs, a Visual Europe Group ügyvezető igazgatója. Jelenleg ez Magyarország egyetlen olyan show-ja, amely teljes egészében bárhol ugyanígy felépíthető, bárhová elszállítható.

Ahhoz, hogy a HAVASI Symphonic 300 négyzetméteres színpadán minden a tervek szerint menjen végbe, egy 90 fős technikai csapat összehangolt munkája szükséges. De mi is a feladatuk valójában? Milyen kihívásokat tartogat egy ilyen show? A Visual Europe Production most betekintést enged a kulisszák mögé!

A produkció hangrendszere a világ egyik legjobbja, Stingtől Bryan Adamsig számos világsztár koncertjén használatos. Minden egyes színpadmozgatás saját fejlesztésű technikával valósul meg, kifejezetten a Havasi-show igényeire fejlesztve. Minden lényeges elemből kettő van a biztonság és a zökkenőmentes lebonyolítás érdekében. A show eszközei így 9 kamiont töltenek meg. Az egyedi látványvilág többek között 200 négyzetméter LED-falnak, 200 lámpának és 3 kilométer optikai kábelnek köszönhető” – sorolja az adatokat Marton Tamás, a Visual Europe Production üzletágvezetője.

Egy ekkora volumenű nemzetközi produkció esetében kulcsfontosságú, hogy mindenki pontosan tudja, mi a feladata. Az 500 köbméternyi felszerelést ezért pontosan olyan sorrendben pakolják be a 9 kamionba, amilyen sorrendben az építéshez szükség van rá. Minden egyes lépést precízen szabályoz a rakodási terv, amelyet előre valamennyi kollégának meg kell tanulnia. A helyszínen már nincs idő rögtönzésre, technikai finomhangolásokra, új ötletekre. Még így is hihetetlen, de csupán 9 óra alatt építik fel és 3 óra alatt bontják le a komplett produkciót.

A műsor minden technikai eleme egyedi, előre programozott és időzített. A technikai stáb körülbelül 3 hónapot tölt azzal, hogy megismerje az időről időre megújuló repertoár új tételeit, és aprólékosan megtervezze a látványelemeket. Ezek már a helyszínen mindenféle külső beavatkozás, rendezői iránymutatás nélkül, teljes mértékben előre programozottan működnek, hiszen manuálisan rendkívül nehéz feladat lenne például a használt 160 hangcsatorna vagy a 20 darabos, 4k-s kamerarendszer koordinálása.

pályázatok
Update Cookie Preferences