Budapest, 2023. augusztus 24. – Az Európában is kiemelkedő méretű drón flotta többször is látványos és egyedi show-val kápráztatta el a nézőket augusztusban: a Sziget Fesztiválon és a Szent István Nap “Tűz és Fény játéka” nevet viselő záróünnepségén is nagy sikert aratott a Visual Europe Group világszínvonalú produkciója.

Az új generációs, Kaiken típusú drónokat kifejezetten a látványos égi fény show-k koreografálására fejlesztették ki. Közép-Európa meghatározó rendezvénytechnikai cégcsoportjaként a Visual Europe Group (VEG) 500 darabot is magáénak tudhat a különleges eszközökből, amelyek 500+ lumenes LED-jei nagy távolságból is jól láthatóak. A “tánc” néven ismert drone show-k átlagosan 5-10 percig tartanak.

Európa egyik legnagyobb drón flottájával rendelkezünk, ennek köszönhetően különleges, egyedi, látványos produkciókat tervezhetünk és valósíthatunk meg, hozzájárulva az egyedülálló élményhez rendezvényeinken. A közönségnek a Sziget Fesztiválon és a Szent István Nap záróünnepségén is volt lehetősége átélni a drónok táncát” – mondta el Botond Szabolcs, a VEG vezérigazgatója.

A Sziget Fesztivál nem csupán zenei élményt nyújt, hanem egy olyan vizuális varázslat is, ahol a kreativitás szárnyalhat szabadon. A fesztivál alatt a Visual Europe Group által irányított 400 drónból álló flotta új dimenziót teremtett a művészetben. A pénteki Imagine Dragons koncert, és Billie Eilish keddi zárófellépése után a drón flotta festette színesre az éjszakai eget, amit rengetegen csodáltak meg. A show alatt a LED falakon és a hangszórókon is összehangolt tartom futott a teljes élmény érdekében.

A Sziget Fesztivál után nem kisebb feladat várt a csapatra, mint az augusztus 20-i Szent István Nap záróünnepsége, a tűzijáték drónnal való kísérése, melyet közel 2 millió ember követ élőben vagy tv-n keresztül. Ebben az egyedülálló művészeti koncepcióban a hagyomány és az innováció találkozott. A reptetéshez többek között professzionális szoftverre, földi kiszolgáló és kommunikációs egységek telepítésére, illetve 4-5 fős irányító személyzetre is szükség volt, mivel a drónokat a felszállás előtt precízen el kellett helyezni a megtervezett és előre kijelölt pozíciókba. Összesen 896 drón repült át a Duna felett, hogy időzítve és percre pontosan a megfelelő alakzatba állhasson. Az est folyamán nem csak a fényfestést, a lézershow-t és hidak fényjátékát kellett összehangolni, hanem a tűzijátékkal is szimbiózisban kellett működnie a drón flottának, melyért teljes egészében a VEG felelt.

A Visual Europe Group

A Visual Europe Group Magyarország és Közép-Európa egyik legnagyobb rendezvénytechnikai cégcsoportja. Több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik audiovizuális technikai rendszerek tervezésében, kivitelezésében, karbantartásában és üzemeltetésében. Rendezvényhelyszínek üzemeltetésében, valamint egyedi rendezvények tervezésében és lebonyolításában egyaránt kiemelkedő a cégcsoport: többek között a Sziget Fesztivál, a Női Kézilabda Final4, a Hungexpo, a Budapest Park és a 2020-as férfi labdarúgó Európa-bajnokságra épült Puskás Aréna állandó rendezvénytechnikai partnere. A VEG 2020 óta a Lounge Group tagja.

A Kreatív Stúdió:

A Visual Europe Group legfiatalabb önálló részlege, a Kreatív Stúdió csupán egy éves, azonban máris számos fejlesztés kapcsolható a nevükhöz. A meglévő eszközállomány felhasználását, az itt felhalmozott tudást bővítik új irányokkal. Fontos feladatuk a legkülönfélébb rendezvények látványtervezése, tavaly év végén pedig a drón show üzletág kiépítését is feladatul kapták, mely jelenleg a legnagyobb, egyben legizgalmasabb kihívás a részleg életében. Céljuk továbbá fokozni a belső vizuális tartalomgyártási tevékenységüket, és ahogy fogalmaznak: még több és látványosabb tartalommal megtölteni a WE CREATE szlogent.

Bővebb információ: sajto@vegroup.hu

pályázatok
Update Cookie Preferences