A pápai látogatás Magyarországon az év egyik legfontosabb eseménye volt. A pápa érkezésekor számos logisztikai kihívással szembenéznünk, hogy az esemény zökkenőmentesen lebonyolítható legyen. A Visual Europe Group csapata számára több éves tapasztalatunk, felkészültségünk révén nem a technikai megoldások miatt jelentetett kihívást a feladat, inkább a szűkös időkeret miatt.

A pápa magyarországi látogatása során számos jelentős helyszínt érintett. Az egyik ilyen kiemelkedő helyszín a Kossuth tér volt, ahol a pápai szentmise megrendezésre került. A Visual Europe Group a biztosította, a színpad hang-, fény- és vizuáltechnikáját, a lelátó szerkezet építését. Jól mutatja az esemény nagyságát és összetettségét, hogy villanyoszlopok kivételére, illetve a villamos közlekedés 2 hétre leállításra is szükség volt az építési időszak alatt. A mintegy 60 méter hosszú díszkút és a lépcsők lefedésére is szükség volt, hogy elegendő sík terület álljon rendelkezésre a tér befogadóképeségének növeléséhez. Összesen 600 négyzetméter LED fal épült fel, több teherautónyi eszközt használtunk fel, például 278 hang- és 158 fénytechnikai elemet, egyedülálló módon túlnyomó részt saját raktárunkról. Két és fél hétig, mintegy 120 kolléga dolgozott a helyszínen.

Tökéletes hangminőség a szentmisén

A pápa látogatása számos ember számára különleges alkalom, fontos volt az istentiszteletet mindenki számára jól érthetően továbbítani, ezért kiemelt figyelmet kellett fordítani a hangosítás minőségére és hatékonyságára. A nagy területen biztosítani kellett mindenki számára a lehető legjobb minőséget és érthetőséget. Emellett az eseményt élőben közvetítették a televíziók, rádiók és online platformok, így a hangosítási rendszernek erre is fel kell készülnie. A hatalmas tömeg és a kültéri környezet további kihívást jelentenek a hasonló rendezvények esetében. A tér mérete miatt számos delay tornyot kellett elhelyezni és megtervezni, hogy az időbeli késésekből adódóan is biztosított legyen a hang egyidejű eljutása a közönséghez.

Az alkalmazott d&b hangrendszer lehetővé tette, hogy a pápa szavait és az istentiszteletet tisztán, érthetően és magas minőségben hallhassa a tömeg. Ez hozzájárult a rendezvény színvonalának emeléséhez és az esemény atmoszférájának fokozásához. A megfelelő hangminőség biztosította, hogy mindenki átérezze a szentmise áhított, spirituális hangulatát, hallva a pápa üzenetét, mindemellett erősítse a közösségi kötelékeket a hívők között.

Lenyűgöző látványvilág

Az esemény során a helyszínen és a televíziós közvetítés során a jól megtervezett fénytechnika is nagy szerepet kapott. A ROBE lámpák sokoldalúsága és kiváló minősége lehetővé tette, hogy a Kossuth tér látványvilága változatos és lenyűgöző legyen a helyszínen és a televíziós közvetítés során is. A különféle színek, formák és mozgások, amelyeket ezek a lámpák elő tudnak hívni, dinamizmust és életet adtak az eseménynek.

A pápalátogatás másik jelentős helyszíne a Bazilika volt, az impozáns épület méltóságteljes környezetet biztosított a Szentatya számára, hogy találkozhasson a megszentelt életű személyekkel: papokkal, diakónusokkal, lelkipásztorokkal.

A helyszín komoly technikai felkészülést igényelt, ideértve a belső és külső hangosítást, illetve a LED falak telepítését is. A jól megtervezett d&b hangrendszer biztosította a tiszta hangzást és az érthetőséget az esemény résztvevői számára. A kültéren elhelyezett LED falak nem csak az egyházi személyekkel való találkozást közvetítette. A Bazilika előtt mintegy közösségi térként további két napig követhették élőben követhették az eseményeket az érdeklődők.

Különleges helyszínek

A pápalátogatás helyszínei közé tartoztak még a Visual Europe Group technikai részvételével a Sándor Palota, az Árpád-házi Szent Erzsébet-temploma a Rózsák Terén, a Papp László Sortaréna, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, illetve a sajtóközpont is. A felsorolt helyszínek a hívők és az Egyház közössége számára jelentőséggel bírtak, lehetővé tették a pápa találkozásait, az egyes közösségek képviselőivel.

Büszkék vagyunk rá, hogy szakmai felkészültségünk, egyedülálló eszközparkunk, és munkatársaink szakmai tudásának köszönhetően mi is hozzájárultunk ahhoz, hogy Ferenc pápa három napos magyarországi látogatása során olyannyira jól érezte magát, hogy több alkalommal eltért a protokolltól. Kollégáink is számos elismerésben, dicséretben részesültek megbízói oldalról és a nemzetközi sajtó munkatársaitól egyaránt.

A helyszíneken összesen 930 négyzetméter LED fal épült fel, valamint 533 hang- és 472 fénytechnikai elemet használtunk fel.

pályázatok
Update Cookie Preferences