A BudaPart projekt 600 lakásába telepít okos otthon rendszert a Visual Europe Group. Az egyedülálló beruházás a napokban két rangos díjat is elnyert: a Construction & Investment Journal (CIJ) Awards Hungary 2019 „Grand Prix” elismerését, valamint a „Legjobb lakóingatlan fejlesztés” címet is. Smart home és smart building fejlesztéseink közül jelenleg ez a legnagyobb horderejű projekt, így számunkra is fontos visszajelzés e két díj.

Két kategóriában is díjnyertes lett a Construction & Investment Journal (CIJ) Awards Hungary 2019 versenyén a budapesti BudaPart projekt. A beruházás idén átadott épületei elnyerték a „Legjobb lakóingatlan fejlesztés” (Best Residential Development) díjat, valamint a zsűri által most először átadott, az összes fejlesztési kategória közül a legjobb projektnek értékelt, „Grand Prix” elismerést is.

A BudaPart első lakóházait (BudaPart Otthonok ’A’ és BudaPart Otthonok ’C’) idén ősszel adta át a városnegyed fejlesztője, a Property Market Kft., a Market Építő Zrt. ingatlanfejlesztésre szakosodott leányvállalata.

A Duna parton, a Lágymányosi-öböl egyedi adottságú környezetében, a Market Zrt. kivitelezésében épülő komplex városnegyed 54 hektáron valósul meg, ahol a fejlesztés végére akár 30 ezer városlakó is élhet. A BudaPart jóval több, mint ingatlanfejlesztés: a 15 lakó- és 13 irodaház, valamint a hotel mellett számos infrastrukturális beruházás, valamint közlekedésfejlesztés is megvalósul a projekthez kapcsolódóan.

„A Visual Europe Group azért rendkívül büszke ezekre a díjakra, mert a BudaPart 600 lakásába telepít okos otthon rendszert. A budapesti Kopaszi gátnál épülő új városnegyed a cég legnagyobb projektje jelenleg a smart home és smart building fejlesztések területén” – fogalmaz Botond Szabolcs, a Visual Europe Group ügyvezető igazgatója.

A cég 15 éve foglalkozik okos rendszerekkel. Kezdetben főképp irodaházakba telepített okos megoldásokat, de egyre több lakóingatlanra is felkérést kap. „Az egyre népszerűbb megoldások lényege, hogy olyan biztonsági, kényelmi és energiatakarékossági funkciókat telepíthetünk otthonunkba vagy irodaépületünkbe, amelyek az adott ingatlan napi működtetésének gondjait szinte teljesen leveszik a vállunkról” – tájékoztat Hódi József, a Visual Europe Smart Building üzletágának vezetője.

Automatizált rendszerekben működtethető például a hűtő- és fűtőrendszer, a redőnyök, a különböző háztartási gépek vagy éppen a biztonsági rendszer. A felhasználónak a rendszer működtetéséhez csupán egy mobiltelefonra vagy tabletre van szüksége, amelyről egy kezelőfelület segítségével az otthona vagy az irodája minden egyes funkcióját irányíthatja.

pályázatok
Update Cookie Preferences