Egy nemrégiben lefolytatott kutatás eredményei alapján a cégek 57 százaléka kötötte össze a járványhelyzet miatt elmaradt eseményeket árbevétel-kieséssel. Akár külső, akár belső rendezvényekben gondolkodunk, a következő időszakban ezek a korábbinál is fontosabb szerephez juthatnak – a Visual Europe Group segítségére és tapasztalatára pedig minden olyan vezető és döntéshozó számíthat, aki szeretné kihozni ebből a lehetőségből a maximumot.

Tervezhető események

Ha a rendezvények szervezésében résztvevő szakértőket kérdeznénk, valószínűleg nem bocsátkoznának komolyabb vitába azzal kapcsolatban, mennyire tervezhetőek jelenleg általánosságban az események – a legfelkészültebb, legtapasztaltabb, legsikeresebb szakembereket az különbözteti meg kevésbé rutinos kollégáiktól, hogy jó válaszokat adnak a mindig felmerülő, váratlan helyzetekre. A covidhoz kötődő korlátozások időszaka is erre erősített rá: mindenre is fel kell készülnünk, beleértve azt is, hogy előzetes terveinket az utolsó pillanatban is képesek legyünk akár az utolsó mozzanatig is újraírni, rendezvénytechnikai szempontból is. 

Megrendelőként ideális esetben olyan rendezvénytechnikai csapatot bízunk meg céges eseményeinkkel, akik számára ez nemcsak, hogy nem okoz problémát, hanem éppen ezek a kihívások tartják őket a pályán. A tavalyi év után pedig érdemes lehet ezt a kört tovább bővítenünk: az ideális partnerünk mind az offline, mind az online térben képes ezzel az attitűddel tervezni és megvalósítani kéréseinket és igényeinket.

Egymást erősítő online és offline eszközök

Természetesen mind abban bízunk, hogy a mögöttünk álló év soha nem ismétlődik meg, és tanultunk talán annyit a tavalyi évből, hogy erre lehessen reális esélyünk is.

A kényszerű karantén és a virtuális térbe költözött élet viszont szerencsére nem csak kényszerhelyzeteket hozott, de bővítette is a rendelkezésünkre álló megoldások tárházát!

A távoktatásba olyan diákok is be tudtak kapcsolódni, akik korábban, például valamilyen mozgásszervi betegség miatt nem találkozhattak kortársaikkal. A nagyobb, nemzetközi szervezetekben az eleve online meetingeknek köszönhetően idén plusz szervezés nélkül is egy asztalhoz tudtak ülni a távoli városokban, országokban dolgozó kollégák, sokkal hatékonyabbá téve így a közös munkát. Azokat az elemeket, amelyek az offline konferenciák talán legvonzóbb részei, lemondás nélkül tanultuk meg átültetni az online verzióba. Egy hosszú nap végén olyan kiállításokat és koncerteket követhettünk élőben, melyekre fizikailag lehet, soha nem lett volna esélyünk eljutni.

Az élő rendezvények, események varázsa azonban pótolhatatlan. Látva, mennyi negatív következménnyel jártak mind a meglévő üzleti kapcsolatok ápolása, mind az újak kialakítása, mind a szervezetek belső működése tekintetében az elmaradt események, érthető, hogy a többség minél előbb szeretné bepótolni az elmaradt rendezvényeket. A kérdés, hogy ezt a korábbi gyakorlathoz egyértelműen visszatérve, vagy a tavalyi év módszereinek ismeretében, a palettánkat azokkal bővítve tesszük majd. A Visual Europe Group mindkét esetben, és ezek ötvözése során is ideális partner lehet.

Élő? Virtuális? Hibrid!

Ma már bármilyen rendezvény szervezése megkezdhető párhuzamosan élő és/vagy online megvalósításra is, a tavaly felfedezett eszközökkel pedig számos hibrid esemény tehető könnyűszerrel interaktívabbá, izgalmasabbá, emlékezetesebbé és élményszerűbbé. Az üzenőfalak, a streaming lehetősége, a helyszínen lévő és a távoli résztvevők összekapcsolása, a könnyen bevethető tolmácstechnikai, professzionális hang- és videotechnikai eszközök,  a profi csapat és a folyamatos személyes technikusi készenlét tetszőleges offline eseményhez adhatja hozzá azt a bizonyos pluszt, de teljes egészében virtuális megoldásokra, és a kettő ötvözésére is tökéletesen alkalmas.

A korábban két, teljesen külön szálon kezelt online és offline eszközök erősségeinek és lehetőségeinek ismeretében, egy, a projektjeinkben a kezdetektől aktívan részt vevő szakértői csapat támogatásával egyre látványosabb és szórakoztatóbb audiovizuális élményeket hozhatunk létre.

pályázatok
Update Cookie Preferences