Bár volt egy rövid időszak tavaly, amit elsősorban a lemondások tematizáltak, szerencsére viszonylag hamar megjelentek azok a megoldások, amiknek köszönhetően a rendezvények, koncertek, kiállítások, konferenciák és sportesemények végül nem elvesztek, hanem átalakultak. De milyen is volt ez az átalakulás, és mit hozott?

Ahogy a történelem során oly sokszor, a nagyobb képet nézve ezúttal is az derült ki, hogy az elsőre kényszerítőnek tűnő körülmények – ha megfelelő szemlélettel találkoznak – hosszú távon akár a mindannyiunk érdekeit és kényelmét szolgáló fejlesztések forrásai is lehetnek. 

Amikor megszűnnek a távolságok

2020. márciusában nagyon sok minden került egyszerre az online térbe, a legtöbbször az átállásra biztosítható nagyon rövid idő alatt – mégis, mostanra azt látjuk, hogy számos, akkor kidolgozott válasz (illetve ezek azóta továbbfejlesztett verziói) végül olyan megoldásoknak bizonyultak, amik mellett a későbbi enyhítéseket követően is kitartottak az ügyfelek. Több kutatás egybehangzó eredményei szerint pedig ennek az évnek a vívmányai közül nagyon sok velünk marad a jövőben is: ennek oka pedig éppen az, hogy bár először úgy tűnt, egy problémát kell gyorsan megoldani, hamar kiderült, hogy ez a megoldás lehet olyan is, aminek a végére valamilyen hozzáadott érték is keletkezik.

Az első, online térbe átvitt rendezvények esetében hamar kiderült, hogy a korábban limitált nézőszám előtt futó események most sokkal szélesebb kör számára váltak hozzáférhetővé, ráadásul a távol, valamilyen mozgásszervi betegséggel, vagy sérüléssel küzdő embertársaink számára akadálymentes formában. De ez csak az első lépés volt – ennél sokkal több potenciált tartogattak ezek a trendek!

Amit a Visual Europe Group hozott ki a helyzetből

Az offline tér helyett az online választása adott volt – ezen belül a megfelelő eszközök megtalálása, protokollok kidolgozása, a minden szempontból biztonságos megoldások fejlesztése révén viszont képessé váltunk ügyfeleink számára egy, az eredeti elképzelést átmenetileg helyettesítő alternatívát nyújtani, ami hosszútávon, az élő rendezvényeket kiegészítve, együtt képes egy még többet is nyújtó élményt biztosítani. Új üzletágunk, a Visual Europe Digital Labs kifejezetten az online, illetve hibrid megoldások kiszolgálására szakosodott az ötleteléstől a technikai támogatáson át a kivitelezésig. A legfrissebb trendekben és technológiákban is naprakész szakember-gárda mellett egyedülállóan széles digitális portfólió és eszközkészlet segíti, hogy ügyfeleink céljait a leghatékonyabb módon teljesíthessük. Térbeli korlátok nélkül, professzionális infrastruktúrával, hang- és videotechnikai eszközökkel, valamint folyamatos, személyes háttértámogatással valósítunk meg olyan rendezvényeket, amiket egy éve ilyenkor az online térben kivitelezhetetlennek tartottunk volna.

Kész megoldások szállítása helyett minden esetben ügyfeleinkkel együtt gondolkodva, közösen választjuk ki a rendelkezésre álló eszközkészletből az adott szervezet és esemény szempontjából legjobb megoldásokat. Ezek későbbi sikerének egyik legfontosabb mozzanata csapatunk szemlélete: ahol az ügyfél problémát lát, ott mi általában egy izgalmas feladatot találunk – sablonok helyett, az ügyfeleink valódi igényei mentén így működő megoldásokat szállítunk. A feladatunk a megoldás szállítás.” – mutatott rá Marton Tamás, a Visual Europe Production operatív igazgatója arra, miért keresik fel őket szívesen ügyfeleik sokszor elméleti, illetve a komplexebb, új megoldásokat igényelő rendezvényekhez kapcsolódó kérdésekkel is.

Az elmúlt év mérlege

Ennek, az ügyfelek igényeire, a valódi ügyfélélményre és az egyedi megoldásokra fókuszáló megközelítésnek, valamint ügyfeleink bizalmának köszönhetően ebben a kihívásokban gazdag időszakban számos olyan megoldást sikerült felvonultatnunk, melyek előnyeit hosszú távon is élvezhetjük majd: konferencia, díjátadó, roadshow, szakmai- és sportesemények sora mutatta meg, hogy az ezeket kísérő folyamatos fejlesztések eredményeképp leendő ügyfeleink számos, bizonyítottan jó megoldásból válogathatnak majd.

Csapatunk a jól bevált, közös gondolkodásból és ügyfeleink valós igényeinek megértéséből kiinduló, az elképzeléstől a megvalósításig biztos kézzel kísért folyamatokkal várja azokat a cégeket, szervezeteket, magánszemélyeket, akik egyelőre még keresik a számukra ideális, aktuális helyzettől függetlenül bármikor, bármilyen formában használható válaszokat, legyen szó online, offline vagy hibrid rendezvényekről.

pályázatok
Update Cookie Preferences