Rövidesen elkészül a Szabad György Irodaház, amely az Országgyűlés Hivatala 300 fős apparátusának lesz munkahelye. A Kossuth téri, impozáns épület 9000 négyzetméterén megtalálható konferenciatermet és tárgyalókat a Visual Europe Group tervezte és alakította ki.

A Kossuth téri egykori MTESZ-székház helyén egy ideje már láthatják a járókelők a Szabad György Irodaház gyönyörű, historizáló homlokzatát. Az épület rövidesen megnyitja kapuit, hogy betöltse új funkcióját: az Országgyűlés Hivatala költözik ide.

A 9000 négyzetméteres, 6 emeletes épületben 300-an dolgoznak majd. A Monarchia idejét idéző homlokzat mögött egy modern, 21. századi igényeknek megfelelően megtervezett és kialakított irodaház rejtőzik, helyiségei között egyaránt találunk csoportos munkavégzésre alkalmas tereket, tárgyalókat, illetve egy- és kétszemélyes irodákat is. Az épület mintegy 3200 folyóméter irattári kapacitással rendelkezik. Különlegessége az az alagút is, amely az épületet a Kossuth tér alatt köti össze a parlamenttel. Az alagút egy grandiózus fogadóterembe vezet, az Országházba érkező vendégek itt találkozhatnak az őket fogadókkal.

Különleges projekt

Az impozáns épület terveit az UVATERV-VADÁSZ és TÁRSAI konzorcium, a belsőépítészeti koncepciót pedig a ZED Építészeti Stúdió készítette. A kivitelező a Market Építő Zrt. volt. A Visual Europe Group a 250 fős konferenciaterem, valamint a tárgyalók és közösségi terek megtervezésére, kialakítására, felszerelésére kapott megbízást.

„A Visual Europe Group életében kiemelkedő projektről beszélünk, megtiszteltetés az Országgyűlés Hivatalának mindennapi munkáját segíteni” – fogalmaz Botond Szabolcs, a Visual Europe Group ügyvezető igazgatója. A cég az elmúlt években jelentős tapasztalatot szerzett tárgyalótermi rendszerek tervezésében és telepítésében. Kitüntette cégünket bizalmával többek között az Ernst and Young, a Morgan Stanley, a CEU és a Magyar Turisztikai Ügynökség is.

 

Innovatív tárgyalótermi megoldások

A tárgyalótermi technika megtervezésénél és kialakításánál a 21. század fontos követelménye, hogy segítse az információ minél látványosabb és érthetőbb megjelenítését, valamint minél egyszerűbb megosztását más munkatársakkal.

„Minden szervezetben fontos cél az időtakarékosság és a meetingek hatékonnyá tétele. A tárgyalótermi technikának is ezt a folyamatot kell segítenie, befogadóbarát módon” – vallja  Hódi József, a feladatért felelős Visual Europe Project üzletágvezetője.

E szemlélet jegyében terveztük meg a 11 tárgyaló és 6 közösségi tér eszközparkját. A 4 nagy tárgyaló projektorokat, Crestron jeltovábbító és vezérlő rendszereket, álmennyezetbe épített vetítővásznakat és álmennyezetbe épített hangszórókat kapott. A kisebb tárgyalókban LG monitor és Crestron konferencia eszköz kapott helyett, a közösségi terekben pedig LG professzionális információs LCD kijelzőket helyeztünk el.

A tárgyalók mindegyikébe került gurulós flipchart is, melyekhez még papírról és filctollról is gondoskodtunk, hogy valóban munkára készen adhassuk át a hivatal munkatársainak az irodaházat.

Modern konferenciaterem

A 250 fős parlamenti konferenciateremben színházi világítástechnikát alakítottunk ki, LED-es színházi lámpákkal és digitális fényvezérlő pulttal, megfelelő bevilágítást biztosítva HD TV közvetítésekhez és felvételekhez. A hangtechnika elemei: digitális, vezeték nélküli mikrofonok, digitális keverőpult, valamint egyenként vezérelhető, beépített hangprocesszorral rendelkező hangszóró rendszer. Az AV technikai feladatok kiszolgálásáról Panasonic nagy fényerejű lézerprojektor, számos LG professzionális monitor, illetve Crestron jeltovábbító és vezérlőrendszer gondoskodik. A rendszer előre felprogramozott, vagyis presetekkel rendelkezik. Gombnyomással és érintőképernyőn keresztül vezérelhető.

A konferenciaterem előterében és az alagút kijáratában a digital signage rendszer kiépítése volt feladatunk, melyet az LG professzionális információs kijelzőivel oldottunk meg.

pályázatok
Update Cookie Preferences