Az innovatív tárgyalótermi technológia eszközei és megoldásai segítségével a meeting a munkatársak együttműködésének valódi színterévé válik. A modern és szakszerűen megtervezett berendezések megkönnyítik és meggyorsítják a munkát, valamint új ötleteket inspirálnak. A Visual Europe Group azt vallja: a hatékonyság kulcsa az információ érthető megjelenítése és egyszerű megosztása.

A London Business School nemrégiben megjelent kutatásában 9000 alkalmazottat és munkahelyi vezetőt kérdezett meg Nyugat- és Észak-Európa 15 államában az innovációról. A felmérés szerint a vállalatvezetők számára az a legfontosabb kérdés, hogy lépést tudnak-e tartani a digitális átalakulással. Szerintük ugyanis ez tehet leginkább sikeressé egy céget a 21. században, és teszi leginkább elégedetté az alkalmazottakat is.

A munkavállalók a kutatásban úgy nyilatkoztak: vállalatuk innovációs hajlandóságának egyik legkézzelfoghatóbb bizonyítéka, ha olyan technológiákat, modern eszközöket kapnak a kezükbe, amelyek megkönnyítik munkájukat és a kollégák közötti együttműködést. Egymást erősítő hatásokról van szó: a cég jóval nagyobb eséllyel tud növekedni, ha nyitott az innovációra, és munkavállalóit is nagyobb eséllyel tartja meg hosszabb távon, ha befogadó a folyamatos újításokkal kapcsolatban.

Mivel a megbeszélések a legtöbb munkahelyen rengeteg időt vesznek el, ez az egyik olyan terület, ahol a munkatársak számára érzékelhetővé válik munkáltatójuk innovációs hajlandósága. A lehető leghatékonyabb meetingek szervezése ugyanis egyszerre takarít meg időt és energiát a munkavállalóknak. A rossz hatékonyságú értekezletek egyet jelentenek a cégek életének egyik legfélelmetesebb ellenségével: az időpazarlással.

Az értekezletek hatékonyságának növelése egyfelől edukációs folyamat – ehhez adtunk tanácsokat legutóbbi blogbejegyzésünkben. Másfelől pedig technikai kérdés: innovatív eszközökkel, új megoldásokkal az együttműködés valódi színterévé válik a tárgyalóterem, segítve az ötletek megosztását és a kooperációt.

„A hatékonyság kulcsa az információ minél látványosabb és érthetőbb megjelenítése, valamint minél egyszerűbb megosztása, eljuttatása a megfelelő személyekhez. A tárgyalótermi technikának ezt a folyamatot kell segítenie, befogadóbarát módon, megteremtve a kollégák közti interakció lehetőségét” – vallja  Botond Szabolcs, a Visual Europe Group ügyvezető igazgatója. A cég az elmúlt években jelentős tapasztalatot szerzett tárgyalótermi rendszerek tervezésében és telepítésében. Kitüntette cégünket bizalmával többek között az Ernst and Young, a Morgan Stanley, a CEU és a Magyar Turisztikai Ügynökség is.

Mivel a hagyományos tárgyalások szerepét egyre inkább átveszi a workshop jellegű, interaktív, csoportos munkavégzés, a 21. századi tárgyalótermi technikának is ezt a folyamatot kell segítenie. Például a vezeték nélküli átvitellel támogatni a meetinghez való egyszerű csatlakozást, valamint a technikai eszközök gyors összekapcsolódását. Mindezek működtetését pedig a minél egyszerűbb interaktív kezelőfelülettel lehet igazán hatékonnyá tenni.

A modern meeting roomban szinte „kötelező” tartozék a beépített audiorendszer, a több hálózati elérési pont a falon és a padlóban, a különféle projektorállások (mennyezeti, illetve mobil állványos), az előrelátóan megtervezett vizuális megjelenítőrendszer, monitorokkal, érintőképernyőkkel, tartalomlejátszóval; továbbá az eszközök összehangolt működtetését lehetővé tevő vezérlőrendszer. Szintén a 21. századi tárgyaló alapvető tulajdonsága, hogy alkalmas a több helyszín összekapcsolását lehetővé tevő videóhívások lebonyolítására.

Ma már nem csak a leggazdagabb cégeknél számít elérhetőnek az asztallapba süllyesztett LCD kijelzők vagy az érintőképernyős kivetítők alkalmazása, sőt: a beszédet real-time jegyzetelő alkalmazások elterjedésére sem kell már sokat várni.

Igénytől és büdzsétől függetlenül igaz azonban, hogy a tárgyalótermi technológiát az adott vállalat szükségleteihez, testre szabva érdemes kialakítani. Ezért már a tervezés fázisában fontos a szakértő bevonása, így lesz garantáltan olyan a végeredmény, amely támogatja a vállalkozás innovációs törekvéseit és segíti a kollégák hatékony munkavégzését.

pályázatok
Update Cookie Preferences