Zajlanak a külső homlokzati fénypróbák Európa egyik legnagyobb kézilabda arénájában, a Népligetben decemberre elkészülő Budapesti Multifunkcionális Sport és Rendezvénycsarnokban. Az épület külső LED fala 535 négyzetméteres, és lélegzetelállító fényekkel és vizuális tartalmakkal festi meg a különleges épületet. Az 50 ezer négyzetméteres aréna LED megoldásait és digital signage rendszerét a Visual Europe Project tervezte meg. Elkészült Magyarország legnagyobb CUBE eredményjelzője is, amely 12 tonnát nyom és több mint 14 millió pixelből áll.

 

50 ezer négyzetméteres alapterületű, 20 ezer néző befogadására alkalmas, közel 40 méter magas, a külső gyűrűje majdnem akkora, mint a római Colosseum és 3300 méter hosszú LED-koszorú díszíti – csak a számokat, adatokat olvasva is lenyűgöző Európa egyik legnagyobb kézilabda arénája, a Népligetben decemberre elkészülő Budapesti Multifunkcionális Sport és Rendezvénycsarnok. Élőben pedig még megdöbbentőbb szembesülni az aréna tulajdonságaival. Ez a videó bemutatja, milyen lélegzetállító látványt nyújt a Multicsarnok külső homlokzati fényjátéka.

Az 50 ezer négyzetméteres aréna LED megoldásait és digital signage rendszerét a Visual Europe Project tervezte meg. „A homlokzatra 535 négyzetméteren terveztünk és alakítottunk ki LED falat, 25 milliméteres pixeltávval. Az íves oldalakkal határolt LED fal különlegessége, hogy a hagyományos LED kabinetek helyett eltérő hosszúságú függőleges pálcákból áll, így pontosan követi ív alakú befoglaló formáját. Ennek a megoldásnak köszönhető az is, hogy a felület transzparens, vagyis, ha nincs használatban, nem egy üres fekete felület látszik, hanem az épület homlokzata” – tájékoztat Botond Szabolcs, a Visual Europe Group vezérigazgatója.

Az Európában egyedülálló, modern, multifunkciós csarnok, amely a Magyarország és Szlovákia közös rendezésében megvalósuló 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságra készül el, nemcsak homlokzatát tekintve különleges. Óriáskijelzőjének tervezése és elkészítése volt csapatunk számára az egyik legnagyobb kihívás. Magyarország legnagyobb, 12 tonnás CUBE eredményjelzőjének adottságait jól érzékelteti, hogy mindennel együtt mintegy 12 tonnát nyom és több mint 14 millió pixelből áll – ezen a videón pedig már működés közben látható.

A Visual Europe Project 5 LED fal megjelenítő rendszert tervezett meg és épít az arénában. A fix installációk és rendezvényhelyszínek tervezésében, kivitelezésében és üzemeltetésében több mint 15 éves tapasztalattal rendelkező cégünk egyik legkülönlegesebb feladatáról van szó, hiszen Európa egyik legmodernebb arénájának az információátadásban is innovatív megoldásokat kell felmutatnia” – vallja Botond Szabolcs.

A hazai és nemzetközi szintű sporteseményeken túl a fejlett műszaki megoldásoknak köszönhetően számos jelentős látogatószámot igénylő esemény szervezésére is lehetőséget ad majd az aréna: igény szerint konferenciák, nagyszabású koncertek, show műsorok, kiállítások, rendezvények is lebonyolíthatók benne.

pályázatok
Update Cookie Preferences