Adventi ünnep a Bazilikánál

Vegroup fényfestés - Bazilika

Az adventi időszak népszerű látványossága az épületfestés. A Visual Europe Group legnagyobb és legizgalmasabb vetítéstechnikai projektje évek óta a budapesti Bazilika 3D mappingje. A mapping során keveredik a valódi tér és a virtuális 3D animáció, így megmozdulnak, átrendeződnek a felületek.

A 2- és 3D elemekkel készült vetítés során a színek és a formák változásának köszönhetően a nézők lenyűgöző látványnak lehetnek tanúi. A Bazilika homlokzatán megelevenedő színes fények mindig más-más ünnepi vagy vallási történetet mesélnek el. Megtekintésük évek óta rendkívül népszerű adventi programnak számít, már a CNN Travel is ajánlotta olvasói figyelmébe, Budapest látványosságai között említve.

Egy ilyen volumenű rendezvény megtervezése hónapokkal az esemény előtt kezdődik. A helyszíni felmérésen az épület minden fontos tulajdonságával meg kell ismerkedni, hiszen 3D-ben kell reprodukálni a tervezés során. A 3D épületvetítés egyik mérföldköve az animáció gyártása, amely akár több hónapig is eltart. A páratlan élmény másik feltétele a kivitelezés során a megfelelő technika kiválasztása. Épületvetítést nagy fényerejű, körülbelül 30 000 lumenre képes projektorokkal lehet igazán látványosan megvalósítani. Ezeknek a készülékeknek a fényereje 10-szer, 20-szor nagyobb, mint egy hagyományos projektoré. Fontos kellék a 3D mapping során a médiaszerver is, amelynek az a feladata, hogy összehangolja a produkciót, szinkronban játszva be a tartalmat a vetítőkre.

Helyszín: Budapest
Év: 2016 óta minden adventkor

Szakértelem

Közzétéve

2020.06.15.

pályázatok
Update Cookie Preferences