34 170 cipősdoboznyi, mintegy 100 millió forint értékű adományt gyűjtött össze idén a rászoruló gyermekeknek a Baptista Szeretetszolgálat. A 17. alkalommal megrendezett Cipősdoboz Akció hétfői záróeseményén elhangzott: a járványhelyzet miatt idén többen kértek segítséget, az adománygyűjtés azonban a koronavírus-járvány miatt nehezebb volt a megszokottnál. Az akció zárását a Visual Europe Group jóvoltából különleges látványossággal ünnepelték a baptisták: pákozdi logisztikai központjuk ünnepi fényfestésbe öltözött.

A Baptista Szeretetszolgálat 17. alkalommal hirdette meg a Cipősdoboz Akciót, amelynek célja, hogy az akcióhoz csatlakozók cipősdobozba csomagolt ajándékkal tegyék szebbé a rászoruló gyerekek karácsonyát. A csomagok még karácsony előtt eljutnak a rászoruló gyerekeknek: nevelőotthonokban lakóknak, mélyszegénységben élőknek, nehéz sorban nevelkedőknek. Jutottak dobozok a határon túlra, Erdélybe és Kárpátaljára is.

Idén pontosan 34 170 cipősdobozt gyűjtöttek össze és adományoztak tovább a baptisták, mintegy 100 millió forint értékben. A Cipősdoboz Akció hivatalos zárásaként a Visual Europe Group jóvoltából hétfő este különleges, karácsonyi fényfestésbe borult a szeretetszolgálat pákozdi központja.

Szerettük volna emlékezetessé tenni az idei gyűjtést, hiszen ez az év mindenkinek rendkívül nehéz volt. Azért döntöttünk az épületvetítés mellett, mert karácsonykor a fényt ünnepeljük. A fény reményt, melegséget ad, és erre most a megszokottnál is nagyobb szükségünk van” – mondja Fenyvesi Péter, a Visual Europe Group vezérigazgató-helyettese.

A sajtónyilvános záróeseményre a logisztikai központ a fényfestésnek köszönhetően egy hatalmas, szalaggal átkötött, piros ajándékdobozzá vált. Benn még az utolsó ajándékokat indította útjára Mező Misi, a Magna Cum Laude együttes énekese, a Baptista Szeretetszolgálat és a 2020. évi Cipősdoboz Akció jószolgálati nagykövete, valamint Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke.

A „dobozolók” köre idén soha nem látott mértékben bővült: közel 500 cég és közösség csatlakozott munkatársaival, köztük a BKK Mikulás trolija, Kovacsics Anikó kézilabdázó és a Ferencváros, az Újpest vagy az Agrárkamara. A hazai ismert emberek közül csatlakozott Béres Alexandra, Mező Misi, de például a balatoni kisboltjukkal Nánási Pál és Ördög Nóra is. A Cipősdoboz Akció idén sem ismert határokat: a Hollandiai Magyarok Közössége 800 dobozt szállított Magyarországra, de érkeztek felajánlások Szlovákiából, Angliából, Írországból, de még Hawaiiról is.

A mostani pandémia okozta bizonytalanságban hatalmas eredmény, hogy ennyi rászoruló gyerek kaphatott karácsonyi meglepetést, és idén a megváltozott adakozási szokások miatt több ezer tartósélelmiszer csomaggal is segíthettük a legnehezebb helyzetben élő családokat” – fogalmazott Dr. Szilágyi Béla.

pályázatok
Update Cookie Preferences