A Twitter az első világcég, amely arra biztatja alkalmazottjait, hogy inkább dolgozzanak otthonról a koronavírus miatt. A cégek egyre több óvintézkedést léptetnek életbe, például személyes megbeszélések helyett videokonferenciákat és online munkavégzést. A Visual Europe Group felelősségteljes szolgáltatóként kiemelt figyelmet fordít az egészségügyi protokoll betartására és a rendezvényeszközök fertőtlenítésére.

A koronavírus immár több mint 65 országban van jelen és több mint 90 000 ember megbetegedéséért felel. Fokozott kockázatú országnak jelenleg Kína, Olaszország, Malajzia, Hongkong és Dél-Korea számít. A környező országok közül már Ausztriában, Horvátországban, Romániában, Csehországban, Ukrajnában, Lengyelországban is okozott megbetegedéseket a vírus. Hazánkban is megjelent a napokban.

Megelőzési céllal egyre több vállalkozás vezet be óvintézkedéseket munkavállalói és ügyfelei egészsége védelmében. Kiemelten felhívják például a figyelmet, hogy maradjanak otthon a dolgozók, ha a vírus tüneteit tapasztalják magukon. Ha pedig munkahelyükön jelentkeznek a tünetek, a megfelelő protokoll szerint el kell különíteni őket és értesíteni az illetékes szerveket.

Óvintézkedésekről döntöttek a cégek

A Willis Towers Watson friss kutatásában 158 céget kérdezett meg arról, milyen óvintézkedéseket tesznek munkavállalóik védelmében. A vállalatok 90 százaléka már életbe léptetett bizonyos óvintézkedéseket. A legtöbben kézfertőtlenítőket biztosítanak munkavállalóiknak, illetve plakátokon és belső levelezésekben hívják fel a figyelmet a rendszeres kézmosásra.

60 százalékuk már felajánlotta a dolgozóknak az otthoni munkavégzés lehetőségét, biztosítva például a videokonferenciák technikai feltételeit. A koronavírus-fenyegetés idején ugyanis a személyes megbeszélések, konferenciák tökéletes alternatívája a videokonferencia. Első világcégként a Twitter biztatja otthoni munkavégzésre dolgozóit.

Modern tárgyalótermi technológia

Mivel a hagyományos tárgyalások szerepét egyre inkább átveszi a streaming, a videokonferencia, a 21. századi tárgyalótermi technológia is ezt a folyamatot segíti.

A modern meeting room alapvető kelléke a beépített audiorendszer, az előrelátóan megtervezett vizuális megjelenítőrendszer, monitorokkal, érintőképernyőkkel, tartalomlejátszóval; továbbá az eszközök összehangolt működtetését lehetővé tevő vezérlőrendszer. Szintén a 21. századi tárgyaló alapvető tulajdonsága, hogy lehetőséget ad a több helyszín összekapcsolását lehetővé tevő videóhívások lebonyolítására is.

Rendezvények: fontosak az óvintézkedések

A megfelelő óvintézkedések betartásával hazánkban jelenleg megtarthatók a kisebb és nagyobb létszámú rendezvények is. Fontos óvintézkedés például a rendszeres kézmosás, illetve a testi kontaktus minimalizálása, például a kézfogás mellőzése. A Visual Europe Group kiemelt figyelmet fordít ezekre a higiéniai alapelvekre, munkatársainkat szakszerűen felkészítjük, ismerik az egészségügyi protokollt.

Felelősségteljes szolgáltatóként a rendezvényen használt eszközök fertőtlenítésére is kiemelt figyelmet fordítunk. Például a szavazógépek, a tolmácstechnika, a mikrofonok sterilizálására.

pályázatok
Update Cookie Preferences