Európa egyik legnagyobb kézilabda arénája lesz a Népligetben épülő Budapesti Multifunkcionális Sport és Rendezvénycsarnok. Az 50 ezer négyzetméteres csarnok LED fal és digital signage rendszerének tervezéséért, kivitelezéséért a Visual Europe Project felel. A legnagyobb kihívás a 22 ezer férőhelyes arénában található 216 négyzetméteres CUBE eredményjelző tábla elkészítése volt, az előkészületek közel két évig tartottak. Az épület több szempontból is rekorddöntő: a homlokzaton például egy 800 négyzetméteres LED fal kap helyet, amely a legnagyobb lesz a régióban.

Európában egyedülálló, modern, multifunkciós csarnok épül a budapesti Népliget mögött. A Budapesti Multifunkcionális Sport és Rendezvénycsarnok 22 ezer férőhelyével Európa egyik legnagyobb kézilabda arénája lesz. A Magyarország és Szlovákia közös rendezésében megvalósuló 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságra készül el.

Digital signage rendszer a multifunkciós csarnokban

A 2019 novembere óta épülő multifunkciós csarnok a teremsportágak számára is megfelelő paraméterekkel rendelkezik, így akár kosár-, röplabda- és tollas mérkőzések, tenisz, korcsolya, küzdősportok, súlyemelés, vívás, torna, sőt bizonyos lovas és motoros versenyek is megrendezhetők benne.

A hazai és nemzetközi szintű sporteseményeken túl a fejlett műszaki megoldásoknak köszönhetően számos jelentős látogatószámot igénylő esemény szervezésére is lehetőséget ad majd az 50 ezer négyzetméteres alapterületű csarnok: igény szerint konferenciák, nagyszabású koncertek, show műsorok, kiállítások, rendezvények is lebonyolíthatók benne. A Visual Europe Project 4 LED fal rendszer és az impozáns épület digital signage rendszerének tervezéséért, kivitelezéséért felel.

CUBE LED, melynek minden oldala videófal

A teljes technikai csapatunk dolgozik a projekten, amelynek előkészületei közel két évig tartottak. Célunk az volt, hogy a rendhagyó, modern épület a LED fal rendszerében is innovatív legyen. Az aréna közepén például Magyarország legnagyobb CUBE eredményjelzője kap helyet. A homlokzatra kerülő 800 négyzetméteres LED fal pedig a régió legnagyobb ilyen felülete” – fogalmaz Botond Szabolcs, a Visual Europe Group vezérigazgatója.

A Visual Europe Project 4 LED fal rendszert tervezett meg és épít az arénában. A fix installációk és rendezvényhelyszínek tervezésében, kivitelezésében és üzemeltetésében több mint 15 éves tapasztalattal rendelkező cég egyik legkülönlegesebb feladatáról van szó, hiszen Európa egyik legmodernebb arénájának az információátadásban is innovatív megoldásokat kell felmutatnia.

Magyarország legnagyobb 12 tonnás CUBE eredményjelzője egészen pontosan 216 négyzetméter és 14 millió pixelből áll. Mindegyik oldala videófal, lekerített sarkakkal. Rendezvénytől függően lehet a helyzetét változtatni, le-fel szabadon mozgatható. A további LED rendszerek kiépítésében kihívást jelentett az épület impozáns mérete, valamint az, hogy van olyan rendszer, amit ferde falra kell szerelni” – avat be a részletekbe Hódi József, a Visual Europe Project operatív igazgatója.

Hozzáteszi: a CUBE LED fal már el is készült, a további rendszerek, vagyis a homlokzati LED fal, a mellvért perimeter, valamint a pálya körül helyet kapó perimeter kivitelezése pedig most zajlik.

pályázatok
Update Cookie Preferences