Először köszöntötte magyar szó a világ egyik leghíresebb koncerthelyszínének közönségét: Havasi Balázs első magyarként lépett fel vasárnap a Wembley Arénában. A telt házas koncert a londoni publikumot is elvarázsolta. A Visual Europe Production büszke arra, hogy a show teljes technikáját, hangzását és látványvilágát biztosíthatta!

Az 1934-ben megnyitott londoni Wembley Aréna a világ egyik legismertebb sportcsarnoka. Az ikonikus sport- és koncerthelyszín a legnagyobb világsztárok otthona. Nem véletlenül nevezik az előtte lévő teret Square of Fame-nek, hiszen Hollywoodhoz hasonlóan itt is bronzplakettek őrzik a zenei legendák tenyérnyomát és aláírását.

2019. október 27-én a HAVASI Symphonic első magyar produkcióként állhatott fel arra a színpadra, amelyen korábban a Queen, a Rolling Stones, a Pink Floyd vagy Madonna is koncertezhetett. A telt házas vasárnapi koncert hatalmas sikert aratott.

A monumentális műsor érdekessége az is, hogy a hangzás és az egyedi látványvilág teljes egészében magyar technikára épül, még a külföldi koncerthelyszíneken is. Ezért a Wembley Arénába már napokkal a koncert előtt elindult a Visual Europe Production karavánja: a 300 négyzetméteres színpad megtöltéséhez szükséges 500 köbméternyi felszerelést 6 kamion szállította. A show több mint 160 ember összehangolt munkájának köszönhetően valósulhatott meg, a siker a 20 sofőrön és a 100-nál is több művészen kívül egy 45 fős technikai stáb érdeme is.

A HAVASI Symphonic számára 2019 jubileumi év, hiszen a világ leglátványosabb zongorashow-ja éppen 10 éve indult útjára. Ez idő alatt több mint félmillióan látták és hallották világszerte. Az elmúlt években a magyar produkció meghódította a világ legfontosabb koncerthelyszíneit. A különleges zenei világ a berlini Mercedes-Benz Arena, a New York-i Carnegie Hall vagy a Sydney-i Operaház közönsége után ezúttal a londoni publikumot érintette meg.

„15 éve volt egy álmom. Szerettem volna létrehozni egy nagyszabású kulturális produkciót, ami a saját zeném mellett tradicionális magyar népzenei értékekből is építkezik. Hihetetlen érzés, hogy ez az álom valóra vált, és kimondhattam azt a mondatot, ami minden nemzetközi művész egyik legnagyobb vágya: Jó estét, Wembley!” – fogalmaz Havasi Balázs zongoraművész-zeneszerző.

Londonban Havasi Balázs mellett színpadra lépett többek között Pál István Szalonna és Bandája, Szirtes Edina Mókus, Szokolay Dongó Balázs és Kiss Endi. A karmester Pejtsik Péter volt.

A HAVASI Symphonic az év végén visszatér a Papp László Budapest Sportarénába, ahol december 7-től három koncerttel ünnepli 10 éves jubileumát.

pályázatok
Update Cookie Preferences