Először köszönti magyar szó a világ egyik leghíresebb koncerthelyszínének közönségét: Havasi Balázs első magyarként lép fel vasárnap a Wembley Arénában. A monumentális műsor érdekessége, hogy a hangzás és az egyedi látványvilág teljes egészében magyar technikára épül. A Visual Europe Production 6 kamionnal szállítja Magyarországról Londonba a 300 négyzetméteres színpad megtöltéséhez szükséges 500 köbméternyi felszerelést.

Pénteken indul útnak Magyarországról Londonba az a kamionkaraván, amely a világhírű Wembley Arénába szállítja a HAVASI Symphonic zongorashow teljes felszerelését (képünk egy korábbi koncerten, a krakkói aréna előtt készült).

Egyedülálló produkcióról van szó, mindenféle értelemben. Havasi Balázs az első magyar művész, aki felléphet a világ egyik legismertebb arénájában. Az ikonikus, 1934-ben megnyitott Wembley Aréna a legnagyobb világsztárok otthona. Nem véletlenül nevezik az előtte lévő teret Square of Fame-nek, hiszen Hollywoodhoz hasonlóan itt is bronzplakettek őrzik a zenei legendák tenyérnyomát és aláírását. 2019. október 27-én a HAVASI Symphonic első magyar produkcióként állhat fel arra a színpadra, amelyen korábban a Queen, a Rolling Stones, a Pink Floyd vagy Madonna is koncertezhetett.

Abban is különleges a show, hogy a tervezéstől a megvalósításig, 100 százalékban magyar. A hangzás és az egyedi látványvilág teljes egészében magyar technikára épül, még a külföldi koncerthelyszíneken is. A Visual Europe Production rendkívül büszke erre, hiszen magyar produkció ritkán kap lehetőséget ilyen volumenű nemzetközi show megvalósítására Magyarország határain kívül.

Ahhoz, hogy a 300 négyzetméteres színpadon minden a tervek szerint menjen végbe, több mint 160 ember összehangolt munkája szükséges. A 20 sofőrön és a 100-nál is több művészen kívül egy 45 fős technikai stábnak köszönhető, hogy a koncert minden eleme helyére kerül – többek között az egyedülálló látványvilághoz szükséges 300 lámpa is.

Ennek érdekében kulcsfontosságú, hogy mindenki pontosan tudja, mi a feladata. Az 500 köbméternyi felszerelést ezért pontosan olyan sorrendben pakolják be a 6 kamionba, amilyen sorrendben az építéshez szükség van rá. Minden egyes lépést precízen szabályoz a rakodási terv, amelyet előre valamennyi kollégának meg kell tanulnia. A helyszínen már nincs idő rögtönzésre, technikai finomhangolásokra, új ötletekre. Még így is hihetetlen, de csupán 18 óra leforgása alatt épül fel, valósul meg és vonul le a komplett produkció.

A műsor minden technikai eleme előre programozott és időzített. A technikai stáb körülbelül 3 hónapot tölt azzal, hogy megismerje az időről időre megújuló repertoár új tételeit, megtervezze a látványelemeket, majd másodpercre pontosan megtervezze és leprogramozza a show-t. Havasi Balázs ebbe is rengeteg energiát fektet, hiszen ugyanúgy, ahogyan zenéjében, a látványvilágban is maximalista.

pályázatok
Update Cookie Preferences