A Visual Europe Group nemcsak sok év tapasztalatának, de remek, elkötelezett csapatának is köszönheti piacon betöltött szerepét. Munkatársainkat bemutató sorozatunk aktuális részében Szerecz Máté videótechnikus mesél a számára legkedvesebb, legérdekesebb feladatairól és élményeiről.

Mióta dolgozol a cégnél? Milyen munkakörben?

2021 szeptember 1-je óta dolgozom a cégnél, mint videótechnikus. 26 éves vagyok és körülbelül 2014 óta dolgozom rendezvényeken. Az első rendezvényem a 2014-es őszi Play IT fesztivál volt. Nekem az maga volt a csoda, hogy beengednek installációkat és versenypályákat építeni, sőt fizetnek is érte, hogy kipróbáljuk a játékokat.

Mit szeretsz legjobban a munkádban?

Az a legjobb ebben a világban, hogy ötvözi a bennem rejlő kockát és a megnem értett zsenit, aki mindent is meg akar fejteni. Én mindig is vizuális típus voltam. Az a jó ebben az ágazatban, hogy olyan szemet kápráztató show-t lehet összehozni, ami emlékezetes és varázslatos.

2017-ben kerültem be a Sziget Kft.-hez, ahol lenyűgözött, hogy mennyi cucc megy ki egy ekkora eseményre. 2018-ban annyira bejött, hogy bevállaltam egy nappali rohambrigád vezetését. Este persze mehettünk bulizni. Annyira hajtottam magamat – nappal meló, éjszaka buli –, hogy egyik este állva elaludtam a Dua Lipa koncert kellős közepén, a nagyszínpad előtt. Innentől meg nem volt megállás, rendezvényből rendezvénybe megyek és nagyon szeretem ezt a világot.

Melyik a legemlékezetesebb projekt, amelyben részt vettél?

Az egyik az Eucharisztikus Kongresszus volt: ennyi LED falat én még életemben nem láttam. Brutálisan jól nézett ki az Andrássy úton. A másik pedig a „Netpincérből Foodpanda” buli., ami nagyon látványos volt.

Mi lenne neked az álommunka?

Hogy a későbbi rendezvényeken is ugyanilyen jó fej csapatban dolgozhassak – szerencsére ez most megvan. Szeretném, ha tovább tudnék fejlődni és még kreatívabbá tenni az adott rendezvényt.

Mi a legkedvesebb emléked a céghez, munkatársaidhoz kapcsolódóan?

Jelenleg nincsen olyan, hogy legkedvesebb emlék, mert mindegyik jó emlék számomra.

Mik a legfontosabb szakmai céljaid a közeljövőben, meddig szeretnél eljutni?

Számomra fontos, hogy legyen mindig hova fejlődni. Rövidtávon az, hogy legyen annyi tudásom, hogy kis bulit önállóan is elvigyek, hosszútávon pedig, hogy nagy, akár stadion méretű VJ show-t is tudjak csinálni.

Mivel töltöd szívesen az idődet, ha nem dolgozol?

Szabadidőmben sok mindent szeretek csinálni. Az egyik a sport: kézilabda, foci, kirándulás. A másik pedig a kreatívkodás, művészkedés: zenélés, éneklés, sörfőzés, csokikészítés. Elvégeztem egy gyógymasszőr képzést is, ezt is szeretem.

pályázatok
Update Cookie Preferences