Minden idők legnagyobb augusztus 20-i rendezvénysorozata volt az idei. A grandiózus tűzijáték, a parlamentnél és a Nemzeti Galériánál látható különleges fényshow, valamint a Szent István Nap összes helyszínének rendezvénytechnikai támogatása hatalmas szakmai kihívás volt a Visual Europe Production számára is. Az Országház Duna felőli oldalát például 300 méteres távolságból vetítettük meg. Fél éven keresztül készültünk a projektre, amelyen több mint 100 munkatársunk dolgozott, az építési és bontási feladatokat pedig mintegy 250-en látták el.

Több mint hétszázezren voltak kíváncsiak élőben minden idők legnagyobb tűzijátékára augusztus 20-án este. Budapest a Szent István Napon 15 helyszínen várta programmal az érdeklődőket, a Duna-part, az Országház mellett például a Vigadó téren, a Vörösmarty téren vagy a Városligetben. Az összes helyszín rendezvénytechnikai feladatait a Visual Europe Production látta el, hatalmas szakmai kihívásnak megfelelve.

„A Szent István Nap programjainak megrendezését hatalmas területet, jelentős távolságokat áthidalva segítettük. A logisztika, a hálózati struktúra kiépítése volt a legnagyobb szakmai feladat, a leglátványosabb pedig az Országház és a Nemzeti Galéria fényfestése” – fogalmaz Botond Szabolcs, a Visual Europe Group vezérigazgatója.

Európa legnagyobb tűzijátéka és fényshow-ja a „Tűz és fények játéka” nevet viselte. A Visual Europe Production volt felelős a show fényfestési feladataiért, a világításért, a hangosításért, valamint a videófalak telepítésért. Féléves felkészülés előzte meg a produkciót. A rendezvényeken több mint 100 munkatársunk dolgozott, az építési és bontási folyamatokban pedig mintegy 250-en vettek részt. 1000 lámpát, 7 videófalat és 2 LED-utánfutót állítottunk üzembe a páratlan élmény érdekében.

Grandiózus fényárban úszott ezen a napon az Országház homlokzata és a Nemzeti Galéria is. A parlament Duna felőli oldalára különleges szakmai kihívás volt vetíteni.

250-300 méter volt a vetítési távolság, úgy, hogy a vetített képnek pixelenként, centiméteres pontossággal igazodnia kellett az Országház igen részletgazdag homlokzatához. A fényfestéshez közel 50 projektort használtunk, a teljes fényerő közel 1 700 000 lumen volt” – tájékoztat Botond Szabolcs. A tervezés, a koncepcionális és a műszaki kivitelezés egyaránt a Visual Europe Production feladata volt. Az idei év különlegessége az volt, hogy első alkalommal dolgoztak együtt a show kapcsán az ország legnagyobb fényfestő csapatai és független fényművészei. A teljes show-t a mérete miatt nem is tudták elpróbálni, de titkos éjszakai vetítéseken és 3D-nyomtatott maketten tesztelték a technikát.

pályázatok
Update Cookie Preferences